spacer
  
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
   sindikat delavcev v vzgojni, izobraževalni
in raziskovalni dejavnosti slovenije
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
spacer
spacer

Stavkovni sporazumi podpisani

Uredi seznam novic Dodaj novico
03. december 2018

Sindikat Vir je po odločitvi glavnega odbora, ki jo je sprejel na podlagi glasovanja članov in članic, danes sodeloval na podpisu stavkovnih sporazumov, dogovora o plačah in aneksov h kolektivnim pogodbam s preostalimi sindikati javnega sektorja.

Podpisnica je bila predsednica sindikata Matejka Žekš. S tem smo dokončno odpovedali napovedane stavkovne aktivnosti. V priponki nekaj fotografij.

Podpisali smo naslednje dokumente:

Podpisani dokumenti bodo z vpisom v Uradni list konec tega tedna, prinesli dvig plač in dodatkov večini zaposlenim v javnem sektorju.

Boj za izboljšanje delovnih razmer in kvaliteto javnih storitev se s tem ni zaključil. Na posvetovanju s članstvom je bilo izpostavljeno, da plača najnižje uvrščenih in najslabše plačanih delavcev omogoča le za golo preživetje. J plačna skupina je še naprej zapostavljena in kot pravi sekretar sindikata Glosa, Mitja Šuštar, udarjena dvojno: "z nizkimi plačnimi razredi in nemožnostjo napredovanja v nazive". Članstvo je izpostavilo tudi nepravično vrednotenje dela pomočnic vzgojiteljic.

Še naprej se je torej treba boriti za enako plačilo za primerljivo delo.

Vaš Vir


podpisovanje sporazuma

Matejka Žekš podpisuje sporazum

podpis sporazumov in aneksov 2018

podpis stavkovnih sporazumov in aneksov h KP 2018

Priloge:

Uredi nogo