Vladni predlog realizacije VI. točke dogovora

02. december 2015

Na seji pogajalske komisije 1.12.2015 je vladna stran predstavila svoj predlog realizacije VI. točke Dogovora o ukrepih na področju stroškov dela in drugih ukrepih v javnem sektorju za leto 2016. Po predlogu vladne strani bi se v plačni skupini J za en plačni razred dvignilo vrednotenje delovnih mest do IV. tarifnega razreda, ki so sedaj uvrščena do vključno 13. plačnega razreda. S tem bi se popravila uvrstitev 103 delovnih mest. Sindikalna stran je v odgovoru na vladni predlog poudarila, da je potrebno popraviti vrednotenje vseh delovnih mest, ki so vezana na ODMN do vključno IV. tarifnega razreda, katerih uvrstitev v plačne razrede je bila popravljena z Aneksom št. 1 h KPJS, in ne le do 13. plačnega razreda. S tem bi se popravila uvrstitev 183 delovnih mest. Pri tem je opozorila, da morebitni dogovor glede realizacije VI. točke dogovora, še ne pomeni v celoti odprave anomalij v plačni skupini J do IV. tarifnega razreda. Glede delovnih mest vezanih na orientacijsko delovno mesto asistent z doktoratom je bilo že na prejšnjem srečanju pogajalskih skupin dogovorjeno, da bodo pogajanja potekala ločeno, na ravni dejavnosti, in ne na ravni celotne pogajalske komisije. Ob koncu seje je bilo dogovorjeno, da se bodo pogajanja nadaljevala v torek, 8.12.2015.