spacer
  
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
   sindikat delavcev v vzgojni, izobraževalni
in raziskovalni dejavnosti slovenije
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
spacer
spacer

Vladna stran brez približevalnega predloga

Uredi seznam novic Dodaj novico
10. maj 2016

Na pogajanjih dne 9.5.2016 ni prišlo do zbliževanja stališč vladne in sindikalne strani glede sproščanja preostalih varčevalnih ukrepov na področju stroškov dela v javnem sektorju. Vladna stran, kot odgovor na zadnji predlog sindikalne strani, ni predstavila novega, približevalnega predloga, pač pa je povedala, da se je vlada na seji 5.5.2016 seznanila z dosedanjim potekom pogajanj in pooblastila vladno pogajalsko skupino za nadaljevanje pogajanj v že predstavljenem finančnem okviru. Poudarila je, da je njihov zadnji predlog, ki do leta 2020 zvišuje maso za stroške dela v javnem sektorju za preko 400 milijonov evrov, na skrajni meji vzdržnosti javnih financ in opozorila, da imajo nekateri resorji, predvsem izobraževanje, že sedaj hude probleme z zagotavljanjem povečanega obsega sredstev za stroške dela iz naslova že dogovorjenih obveznosti.
Sindikalna stran je opozorila na kontradiktornost sprejetega vladnega sklepa, saj ima po njem vladna stran mandat za nadaljevanje pogajanj, nima pa novega pogajalskega predloga. Poudarila je, da od vladne strani upravičeno pričakuje nov približevalni predlog. V zvezi z navedbo vladne strani o finančnih težavah nekaterih resorjev pa je sindikalna stran zahtevala natančne podatke o gibanju stroškov dela v zadnjih mesecih.
Vladna stran je zagotovila, da bo sindikalni strani posredovala vse podatke o gibanju plač ter napovedala, da se bodo na vladi ponovno posvetovali glede oblikovanja možnih predlogov.



Uredi nogo