spacer
  
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
   sindikat delavcev v vzgojni, izobraževalni
in raziskovalni dejavnosti slovenije
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
spacer
spacer

Vladna stran brez novega približevalnega predloga

Uredi seznam novic Dodaj novico
19. april 2016

Na seji pogajalske komisije 18.4.2016 je minister Koprivnikar sindikalno stran seznanil, da vlada na seji prejšnji teden svoji pogajalski skupini ni dala novega pogajalskega mandata. Poudaril je, da vztrajajo pri svojem zadnjem predlogu ter zatrdil, da ni več finančnih možnosti, da bi širili že predstavljeni okvir. Ob tem je navedel, da bodo finančne posledice sprostitve ukrepov v letu 2016 skoraj za 30 milijonov evrov večje od predvidenih.
Sindikalna stran je vladno stran opozorila, da je njen zadnji predlog v nasprotju s III. točko "Dogovora o ukrepih na področju stroškov dela in drugih ukrepih v javnem sektorju za leto 2016", v kateri je jasno opredeljeno, da se je potrebno dogovoriti o postopnem sproščanju še preostalih varčevalnih ukrepov, saj je Vlada v svoj zadnji predlog vključila ponovno zamrznitev napredovanj, ki je bila že odpravljena. Poleg tega je sindikalna stran vladno stran opozorila, da s tem, da na pogajanja ni prišla s približevalnim predlogom, krši tudi poslovnik pogajanj.
Minister Koprivnikar se je obvezal, da bo vlado seznanil s stališči sindikalne strani ter nato pisno obvestil sindikate z odgovorom vlade.



Uredi nogo