Vir na protestih "Skupaj za višje plače!"

05. december 2018

Člani in članice sindikata Vir smo skupaj s približno tisoč protestnic in protestnikov, predstavnikov 25 sindikatov in 5 sindikalnih konfederacij, sodelovali na protestnem shodu “Skupaj za višje plače” pred Domom gospodarstva na Dimičevi ulici v Ljubljani v sredo, 5. decembra 2018.

Na protestu smo sporočili, da bomo delavci javnega in zasebnega sektorja podpirali en drugega v skupnem boju. Zahtevali smo višje plače za vse, izboljšanje in ne odpoved kolektivnih pogodb, podprli zakon o minimalni plači. Izrazili smo pripravljenost, da boj zaostrimo in, če bo treba, tudi stavkamo.

Zbrane so nagovorili predstavniki sindikatov, članov ZSSS in Konfederacije slovenskih sindikatov Pergam, med drugim iz kovinske in elektro industrije, papirniške dejavnosti in tekstilne dejavnosti, obrti ter kmetijstva in živilske industrije.

V imenu sindikatov sindikati javnega sektorja pod okriljem ZSSS je govoril David Švarc.

Lidija Jerkič je napovedala: »Danes smo govorili, naslednjič bomo sedeli. Vsi!«

Njihov boj, je naš boj, zato bomo aktivnosti sindikatov zasebnega sektorja dejavno podpirali. Ključno pa je, da tudi mi nadaljujemo z aktivnostmi za izboljšanje položaja najnižje plačanih v vzgoji in izobraževanju.

Vir na protestu

Vir na protestu 2