Vabilo k javni razpravi o nacionalnem preverjanju znanja (NPZ)

25. september 2015

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so 21. septembra 2015 odprli javno razpravo o nacionalnem preverjanju znanja (NPZ). Kot so zapisali v vabilu k javni razpravi, je nacionalno preverjanje znanja (NPZ) v preteklosti v strokovni in splošni javnosti sprožalo številne odzive, ki so jih na ministrstvu ves čas spremljali in ocenili, da je NPZ na razpotju in da ga je potrebno ponovno premisliti. Zato so se odločili, da vse deležnike, ki se jih ta tematika kakorkoli dotika, povabijo k razpravi o nadaljnjem razvoju NPZ in tudi na ta način pripravijo podlage za vnaprej. Mnenja, predloge in refleksije o nacionalnem preverjanju znanja bodo zbirali do konca oktobra 2015 na elektronskem naslovu: npz.mizs@gov.si ali na spletni strani SIO - Slovensko izobraževalno omrežje: http://url.sio.si/npz15http://url.sio.si/npz15. Ministrstvo zanima predvsem: • kako vidite nacionalno preverjanje znanja, zakaj in za kaj ga v prihodnje uporabljati; • na kakšen način ga izvesti, kdaj, v katerih obdobjih otrokovega šolanja; • kaj storiti z rezultati in analizami nacionalnega preverjanja znanja. Dobrodošle pa so tudi morebitne druge pobude in razmisleki, ki se nanašajo na NPZ. Vabljeni k razpravi!