spacer
  
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
   sindikat delavcev v vzgojni, izobraževalni
in raziskovalni dejavnosti slovenije
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
spacer
spacer

Sindikalna stran predstavila svoj približevalni predlog

Uredi seznam novic Dodaj novico
27. september 2016

Kot je bilo dogovorjeno, so se 26.9.2016 nadaljevala pogajanja o postopni odpravi še veljavnih varčevalnih ukrepov na področju stroškov dela v javnem sektorju. Sindikalna stran je na pogajanjih predstavila svoj novi približevalni predlog, v katerem je naredila podoben, minimalni premik kot vladna stran pred enim tednom.
Če je vladna stran predlagala spremembo svojega predhodnega predloga (iz meseca junija) le pri regresu za letni dopust, in sicer je predlagala njegov dvig za 25€ pri tistih javnih uslužbencih, ki ga še ne prejemajo v višini minimalne plače, je sindikalna stran svoj zadnji predlog (prav tako iz meseca junija) spremenila le pri skupnem obsegu sredstev za plačilo redne delovne uspešnosti javnih uslužbencev ter predlagala da se v letu 2017 izplača v višini 0,75% letnih sredstev za osnovne plače. V vseh ostalih elementih ostaja sindikalni predlog nespremenjen.
Sindikalna stran je izrazila pripravljenost, da se potem, ko bo dosežen dogovor o politiki plač za naslednje obdobje, začnejo pogajanja o ZSPJS in ZJU, vendar z zavezo, da v kolikor se o vsebini zakonov ne uskladimo, vlada ne bo posegla po enostranskih ukrepih.
Dogovorjeno je bilo, da se bo vladna stran na sindikalni protipredlog odzvala na pogajanjih prihodnji teden, na katerih bo predstavila tudi predlog proračuna za leti 2017 in 2018.



Uredi nogo