spacer
  
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
   sindikat delavcev v vzgojni, izobraževalni
in raziskovalni dejavnosti slovenije
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
spacer
spacer

Pogajanja se kljub zapletom nadaljujejo

Uredi seznam novic Dodaj novico
05. november 2016

Kljub zapletom so se 4.11.2016 pogajanja o ukrepih na področju stroškov dela in drugih ukrepih v javnem sektorju od vključno leta 2017 dalje nadaljevala, saj je vladna stran pogojno pristala na zahtevo sindikalne strani, da bo pri usklajevanju temeljnih vprašanjih s področja uslužbenske zakonodaje in sistema plač v javnem sektorju potrebno doseči soglasje socialnih partnerjev. Vladna stran je ob tem svoj zadnji predlog sproščanja varčevalnih ukrepov spremenila le pri regresu za letni dopust. Po spremenjenem vladnem predlogu bi ta javnim uslužbencem, ki ga še ne prejemajo v višini minimalne plače, izplačal v za 45€ višjem znesku, kot v letu 2016.
Sindikalna stran na ta predlog ni pristala in je predlagala približevalni predlog, ki je poleg izplačila celotnega regresa predvideval še višje izplačilo premij kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja in izplačevanje redne delovne uspešnosti ter varovalko glede odprave anomalij plačnega sistema.
Vladna stran je sindikalni predlog zavrnila, ker naj bi presegal omejene javnofinančne možnosti, dogovorjeno pa je bilo, da se bodo pogajanja nadaljevala 7.11.2016, ko jih je potrebno, zaradi parlamentarnega postopka sprejemanja proračuna za prihodnji dve leti, tudi zaključiti.



Uredi nogo