spacer
  
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
   sindikat delavcev v vzgojni, izobraževalni
in raziskovalni dejavnosti slovenije
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
spacer
spacer

Pogajanja prekinjena

Uredi seznam novic Dodaj novico
22. november 2016

Na seji pogajalske komisije 22.11.2016 je sindikalna stran vladno seznanila, da pogajanj ni možno nadaljevati, dokler ne bo jasno, kakšna bo usoda dogovora, ki ga namerava Vlada skleniti z zdravniškim sindikatom Fides. Za sindikate javnega sektorja namreč ni sprejemljivo, da Vlada nasprotuje hitrejši sprostitvi varčevalnih ukrepov in ima skrajno restriktivni pristop do odprave plačnih anomalij najslabše plačanih javnih uslužbencev, medtem ko ima v pogajanju s Fidesom drugačna merila in jim dopušča posege v enotni plačni sistem. Sindikalna stran je napovedala, da bo v primeru, če bo dogovor s Fidesom obveljal, pripravila drugačne pogajalske zahteve, ki bodo prilagojene vsebini dogovora z zdravniki.
Minister Koprivnikar je pojasnil, da v koaliciji še pregledujejo določbe sporazuma s Fidesom. Strinjal se je, da se pogajanja s sindikati javnega sektorja ne morejo nadaljevati, dokler se ne razčisti, ali vsebina dogovora s Fidesom posega v enotni plačni sistem.
Pogajalski skupini vlade in sindikatov javnega sektorja sta se dogovorili, da se z nadaljevanjem pogajanj počaka, dokler se Vlada ne opredeli do podpisa dogovora s Fidesom.



Uredi nogo