Podpis Aneksa h KPVIZ

24. december 2015

Na pogajanjih o realizaciji VI. točke Dogovora o ukrepih na področju stroškov dela in drugih ukrepih v javnem sektorju za leto 2016 (Uradni list RS, št. 91/15), ki so potekala med vlado in vsemi reprezentativnimi sindikati javnega sektorja, je bilo dogovorjeno, da se uvrstitve delovnih mest v plačni skupini J uskladijo tako, da se za en plačni razred povišajo uvrstitve (tako začetne kot končne) delovnih mest od I. do vključno IV. tarifnega razreda, ki so uvrščena do vključno 14. plačnega razreda. Na pogajanjih med pogajalsko skupino MIZŠ in reprezentativnimi sindikati vzgoje in izobraževanja pa je bilo dogovorjeno povečanje za 1 (en) oziroma 2 (dva) plačna razreda za delovna mesta podskupine D1 z začetkom učinkovanja s 1. 1. 2016 in 1. 1. 2018. Po potrditvi dogovorjenega na vladi in pristojnih organih sindikatov je bilo 23.12.2015, v prostorih Vlade RS, organizirano podpisovanje aneksov h kolektivnim pogodbam za posamezne dejavnosti javnega sektorja. Aneks h KPVIZ so podpisali ministrica za vzgojo, izobraževanje, znanost in šport in predstavniki Sindikata VIR, SVIZ in NSDLU.