IZJAVA ZA JAVNOST – NESPREJETA IZHODIŠČA VLADE

18. februar 2022

Spoštovane kolegice in kolegi, kot ste verjetno zasledili danes popoldne, je SVIZ za 9.3. napovedal stavko v vzgoji in izobraževanju, mi pa smo danes v javnost posredovali izjavo za medije, iz katere med drugim izhajajo tudi naše zahteve in pa informacija o odločanju sindikatov o aktivnostih. Znotraj Konfederacije sindikatov javnega sektorja, katerega član je tudi sindikat VIR, smo se večina sindikatov opredelila za skupne aktivnosti in se bomo v naslednjih dneh vsi ti sindikati opredelili tudi do nadaljnjih aktivnostih in vas o njih sproti obveščali. Glede na ignorantski odnos vlade do teh legitimnih zahtev in pričakovanj zaposlenih v javnem sektorju in glede na sistematično nespoštovanje danih zavez smo sindikati že pričeli z odločanjem o načinih, s katerimi bi uveljavili svoje zahteve, za kar bo morala odgovornost v celoti prevzeti vlada. O odločitvi sindikatov bomo javnost sproti seznanjali v prihodnjih dneh. Več v izjavi za javnost.

Priloge:

Izjava za javnost - nesprejeta izhodišča vlade (470,2 KB)